«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ, ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ»

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ, ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ»

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ, ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ»

Πού: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πότε: 24/10/2021 - 24/10/2021

Εισιτήρια: €13 | €10 (students,pensioners)

Διάρκεια: 90' (Χωρίς διάλειμμα)

Γλώσσα: Με υπέρτιτλους στην Ελληνική και Τουρκική


Πληροφορίες:

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με σερί sold out παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και μετά την ιστορική βράβευση της στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, όπου για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη (Κώστας Σιλβέστρος) και το Βραβείο Α’ ανδρικού Ρόλου (εξ ημισείας στους Izel Seylani και Γιώργος Κυριάκου) , η παραγωγή του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ από το Θέατρο ΑντίΛογος, θα παρουσιαστεί για μια μόνο παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Η προσέλευση στην Εκδήλωση είναι στο 75% της χωρητικότητας προσκομίζοντας ένα από τα πιο κάτω πιστοποιητικά:
1. Για άτομα άνω των 18 ετών Πιστοποιητικό Εμβολιασμού Covid-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και να έχουν παρέλθει τρεις βδομάδες ή Πιστοποιητικό αποδέσμευσης από τη νόσο covid-19 εντός των τελευταίων έξι μηνών ή πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR με ισχύ 72 ωρών.
2. Για παιδιά από 12 εώς 17 ετών αρνητικό rapid ή pcr test με ισχύ 72 ωρών.
3. Παιδιά κάτω των 12 ετών προσέρχονται στην εκδήλωση χωρις οποιοδήποτε πιστοποιητικό.


Ημερομηνίες:

Εκδήλωση Ημέρα Ημερομηνία Ώρα Χώρος Εισιτήρια:
«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ, ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ» Κυριακή 24/10/2021 20:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Περισσότερες Πληροφορίες:

Το θέατρο ΑντίΛογος, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο επιχείρησαν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα, να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani. Μέσα από αυτό το έργο-σταθμό για την παγκόσμια δραματουργία, οι δύο διάλεκτοι σμίγουν και γίνονται μια. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δυο ηρώων, εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας.

Ο Κώστας Σιλβέστρος πήρε ένα κλασικό έργο και του έδωσε μια άλλη διάσταση. Τοποθέτησε τους δύο ήρωες του έργου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και είχε την ευφυή ιδέα να τους ενσαρκώσουν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, ο ένας να μιλά στα ελληνικά και ο άλλος στα τουρκικά, ο καθένας στη δική του διάλεκτο. Το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν τον Γκοντό, περνούν οι μέρες και οι νύχτες κι εκείνοι περιμένουν. Μπροστά στον θεατή ξεδιπλώνεται το θέατρο του παραλόγου όπως ακριβώς το ζούμε και στην Κύπρο τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό στο έργο, κανένας πολιτικός διάλογος, ωστόσο το έργο από μόνο του είναι ένα τεράστιο πολιτικό μήνυμα.

 

H παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Αντίλογος με το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

 

Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

 

Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος 

Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Θέλμα Κασουλίδου 

Ηχητικό τοπίο : Αντώνης Αντωνίου 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κούλης Σιαμπτάνης 

 

Ερμηνεύουν: Izel Seylani, Γιώργος Κυριάκου

 

Θέατρο ΑντίΛογος

Ιnstagram - Τheatroantilogos

Facebook - TheatroAntilogos

 

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Instagram - ΔΘΛ

Facebook - ΔΘΛ


Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.


Our website uses cookies to improve your experience. περισσότερα Agree