Ο ΓΛΑΡΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΟΛOΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Ο ΓΛΑΡΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ο ΓΛΑΡΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πού: ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πότε: - 20/01/19

Εισιτήρια: €15 €12 (παιδιά, φοιτητές, συνταξιούχοι, ηθοποιοί)


Πληροφορίες:

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων του έργου που καθιέρωσε τον Τσέχωφ ως θεατρικό συγγραφέα στη συνείδηση κοινού και κριτικής το Θέατρο Δέντρο παρατείνει τις παραστάσεις του Γλάρου σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με 3 πρόσθετες παραστάσεις στις 18, 19 και 2ο Ιανουαρίου.
Διάρκεια: 1 Ώρα και 30 λεπτά


Video

Περισσότερες Πληροφορίες:

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί τους Αντώνη Κατσαρή, Σταύρο Λούρα, Στέλα Φυρογένη, Κατερίνα Λούρα, Μάριο Κωνσταντίνου και Άντρια Ζένιου σε μια σπουδαία κωμωδία, όσο και τραγωδία με χαρακτήρες που γίνονται αστείοι και ανυπόφοροι.  Που ερωτεύονται λάθος ανθρώπους, κλαίνε και γελάνε και προσπαθούν να πιαστούν από την ζωή κάνοντας συνέχεια λάθη.

 

Ο Γιώργος Σαββινίδης γράφει για την παράσταση μας (Φιλgood 2.12.2018): «Η προσέγγισή του (Κώστα Φιλίππογλου) σπάζει τις αυστηρές γραμμές και ανεβάζει τη θερμοκρασία στη σκηνή και την πλατεία... Δεν θυμάμαι πολλές παραστάσεις που να (...) διατηρούν με τέτοια επιδεξιότητα και γλαφυρότητα το πνεύμα του συγγραφέα. Αναδεικνύεται τόσο η σάτιρα για τη ρωσική αστική παρακμή (....) και το παράλογο της καθημερινότητας, όσο και η συμπόνοια για την αναπότρεπτη φθορά. (...) Ο Φιλίππογλου ευτύχησε να συναντηθεί με μια ομάδα ηθοποιών με κεραίες ανοιχτές και πλήρως έτοιμους να απαρνηθούν ερμηνευτικές ευκολίες και βολικές υποκριτικές τεχνοτροπίες»

 

Η Νόνα Μολέσκη (Φιλελεύθερος 1.12.2008) προτείνει «Δείτε την παράσταση» και προσθέτει ότι «…οι τόσο οικείες στους κύπριους θεατές μορφές και φωνές του Αντώνη Κατσαρή και του Σταύρου Λούρα ανανεώθηκαν σ’ αυτή την παράσταση, επειδή οι ηθοποιοί απαρνήθηκαν τη γνώριμη μανιέρα τους και άφησαν το μεγάλο τους ταλέντο να λειτουργήσει στις τσεχωφικές συνθήκες, υιοθέτησαν τα μοτίβα των ρόλων τους, δεν χρησιμοποίησαν τη συνηθισμένη σωματική τους γλώσσα, αλλά έψαξαν να βρουν άλλη. (…) Η Κατερίνα Λούρα, ψυχή και αιτία όλου του εγχειρήματος, οργανικά συνδύαζε στον ρόλο της Νίνας το -με την τσεχωφική έννοια- κωμικό με την τραγική μανία. (…)Η Στέλλα Φυρογένη έπαιξε την Αρκάντινα ανάλαφρα και συνάμα εξαντλητικά, αποδίδοντας τη σκληράδα και την τρυφερότητα της ηρωίδας της, τη μανία της να κυριαρχεί και την ικανότητά της να κάνει ωμούς συμβιβασμούς με τη ζωή. Η Άντρια Ζένιου δημιούργησε μια τραγική Μάσα, με αυστηρό και λιτό τρόπο. Ο Μάριος Κωνσταντίνου έβγαλε τον Τρέπλιεφ του στο προσκήνιο, εξαγγέλλοντας την αυτοκτονία του εξ αρχής και τεκμηριώνοντας πειστικά την άρνηση του δικού του ήρωα να προσαρμοστεί και να συμβιβαστεί με τον κόσμο που δεν ταιριάζει».

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική: Lost Bodies

Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης

Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώτα Σερεμέτη

Επικοινωνία: The White Angel Company

Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννος Λούρας

 

Με τους Αντώνη Κατσαρή, Σταύρο Λούρα, Στέλα Φυρογένη, Κατερίνα Λούρα, Μάριο Κωνσταντίνου, Άντρια Ζένιου, Βαλάντω Χαραλάμπους

 

ΧΟΡΗΓΟΣ:

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΡΙΚ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30):


Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.