Φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καγιά

ΗΜΕΡΟΛOΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μαΐος 2019

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καγιά

Φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καγιά

Πού: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LIGHTHOUSE ΛΕΜΕΣΟΣ

Πότε: 28/10/18 - 10/11/18

Εισιτήρια: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


Πληροφορίες:

Φιλανθρωπική έκθεση-πώληση πινάκων ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καγιά "Ευλογία του Αγίου Όρους"


Περισσότερες Πληροφορίες:

Στις 28 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00, στο εστιατόριο LightHouse στην Λεμεσό θα ανοίξει η φιλανθρωπική έκθεση-πώληση έργων ζωγραφικής του Έλληνα αγιογράφου και πνευματικού καλλιτέχνη Αλέξανδρου Καγιά.

Η έκθεση του Αλέξανδρου Καγιά στην Κύπρο γίνεται για πρώτη φορά. Ανάμεσα στις πολυάριθμες εκθέσεις του καλλιτέχνη, είναι οι εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις χώρες της ΚΑΚ (CIS): το 2012 έγινε έκθεση των έργων του στη γκαλερί «Golden Mile» στη Μόσχα, το 2013 στο μουσείο «Spiritual Treasures of Ukraine» στο Κίεβο. Το 2015, στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών της Λευκορωσίας ήταν η έκθεση "Στο Άγιο Όρος", κατά τη διάρκεια της οποίας ο καλλιτέχνης βραβεύτηκε από τον Μητροπολίτη Μίνσκ και Ζασλάβλ κ. Παύλο. Επίσης, το 2015, πραγματοποιήθηκε έκθεση του καλλιτέχνη στο ξενοδοχείο InterContinental στο Κίεβο.

Ο Αλέξανδρος Καγιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Από παιδί αγάπησε τη δημιουργική τέχνη της ζωγραφικής. Μαθητής γυμνασίου θητεύει στο αγιογραφικό εργαστήριο του Νικόλαου Π. Γεωργιάδη, μετά από κάλεσμα του αγιογράφου. Συμπληρώνει τις γνώσεις του κοντά στον Χριστοφάνη Βουτσινά, όπου μαθαίνει τη βυζαντινή τεχνική. Ο Σάββας Κωνσταντινίδης, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, έγινε ο σημαντικότερος δάσκαλος και στενός φίλος του. Από το 2000, ο Αλέξανδρος Κάγας είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Καλλιτεχνών.

Από την αρχή του δημιουργικού ταξιδιού του, το Άγιον Όρος ήταν η έμπνευση γι 'αυτόν ως αγιογράφος και πνευματικός καλλιτέχνης. Με την ευλογία των μοναχών του Αγίου Όρους, του επιτρέπεται να γράφει στο Άγιο Όρος και να χρησιμοποιεί τις πραγματικές εικόνες μοναχών και σκηνές από την εκκλησιαστική ζωή τους. Αισθάνεται με ιδιαίτερο τρόπο και αναπαριστά στον καμβά τη μοναδική πνευματική ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους. Ο ρυθμός της βυζαντινής ψαλμωδίας, το παιχνίδι του φωτός και των χρωμάτων - όλα αυτά δημιουργούν μια διάθεση την οποία προσπαθεί να μεταδώσει μέσω των έργων του, ώστε ο θεατής να έρχεται σε επαφή με την ενέργεια του τι συμβαίνει. Ο κύριος σκοπός της έκθεσης "Ευλογία του Αγίου Όρους" -  είναι να δώσει στον θεατή μια αίσθηση της φιλοδοξίας των μοναχών του Αγίου Όρους να είναι μαζί με το Θεό, και τον τρόπο που εισέρχονται σε αόρατη επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο των αγγέλων και των αγίων.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δεκατέσσερα έργα που έγιναν με τεχνική τοιχογραφίας, η οποία είναι μοναδική για τον καλλιτέχνη - αναμιγνύει τα χρώματα με άμμο από το Άγιο Όρος.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα δοθούν για την ανέγερση Ρωσικού Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικόλαου στη Λεμεσό (περιοχή Καλογήροι). Πληροφορίες για την ανέγερση του Ναού μπορείτε να βρείτε στη σελίδα  http://hram.com.cy

 

  • Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις από τις 15 - 24 Οκτωβρίου, από τις 9πμ μέχρι και της 8μμ (εκτός Σαββατοκύριακα)  
  • Η συνέχεια της έκθεσης θα γίνει στο εστιατόριο Lighthouse στη Λεμεσό από 28 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου
  • Τηλέφωνο για πληροφορίες: +357 – 99 232678 (Φεμίντα)

Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.