«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ’ΣΦΑΞΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΛΑΒΩΣΕ ΑΚΟΜΑ»

«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ’ΣΦΑΞΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΛΑΒΩΣΕ ΑΚΟΜΑ»

«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ’ΣΦΑΞΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΛΑΒΩΣΕ ΑΚΟΜΑ»

Where: ARTOS FOUNDATION NICOSIA

When: 19/06/2021 - 20/06/2021

Tickets: €12 | €10 (reduced)

Duration: 60'

Language: Greek


About the event:

Η θεατρική ομάδα Θέατρο ERGO, παρουσιάζει την Πανελλήνια Πρώτη του έργου «Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» του Βαγγέλη Γέττου, σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη και τον Αλέξανδρο Παρίση επί σκηνής.
Διαθέσιμες Θέσεις: 48
Για 6 επιπλέον παραστάσεις. 5,6,12,13,19 & 20 Ιουνίου 2021, 8.30μ.μ.


Event Dates:

Event Day Date Time Venue Tickets:
«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ’ΣΦΑΞΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΛΑΒΩΣΕ ΑΚΟΜΑ» Saturday 19/06/2021 20:30 ARTOS FOUNDATION NICOSIA 46 tickets left
«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ’ΣΦΑΞΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΛΑΒΩΣΕ ΑΚΟΜΑ» Sunday 20/06/2021 20:30 ARTOS FOUNDATION NICOSIA 40 tickets left

More about the event:

Για 6 επιπλέον παραστάσεις.

5,6,12,13,19 & 20 Ιουνίου 2021, 8.30μ.μ.

 

“Άμα ο χείμαρρος φάει τα σχοινιά της γέφυρας, πες ότι γυρνάς και την εβλέπεις να παλεύει να κρατηθεί όρθια. Την ξαναπερνάς;”

 

O Νίκος Κοεμτζής,   ο άνθρωπος ο οποίος  το βράδυ των αποκριών του 1973 σκοτώνει τρεις αστυνομικούς και τραυματίζει οκτώ πολίτες για μια ''παραγγελιά'', στο κέντρο διασκέδασης ‘’Νεράιδα της Αθήνας’’, επιστρέφει για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών. Ζητά από το κοινό να του δώσει μια τελευταία  ευκαιρία  για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία αλλά και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.


Ο Κοεμτζής μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της ζωής του, αναδεικνύεται σε έναν αντιήρωα που επιζητά την εξιλέωση που δεν κέρδισε, παρά τα 23 χρόνια φυλακής. Γνωρίζει όμως ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του κοινού που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο.

Η σκηνοθεσία του Λέανδρου Ταλιώτη επικεντρώνεται στο «εδώ και τώρα» τη συνάντησης του Κοεμτζή με το κοινό και πυροδοτεί έναν καταιγιστικό μηχανισμό δράσης και αντίδρασης.

Η ερμηνεία του Αλέξανδρου Παρίση καθιστά οικουμενικής σημασίας τα ερωτήματα που θέτει ο Κοεμτζής στον εαυτό του, στο κοινό και την κοινωνία.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Βαγγέλης Γέττος

Σκηνοθεσία: Λέανδρος Ταλιώτης

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Λάκης Γενεθλης

Μουσική: Βαγγέλης Γέττος

Επί σκηνής: Αλέξανδρος Παρίσης

 

Παραστάσεις: Λευκωσία  *Artos Foundation,  5,6,12,13,19 & 20 Ιουνίου 2021.

Ώρα έναρξης:  8.30 μ.μ.
 

Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS 

Γενική είσοδος: €12 , Ατέλειες: €10

Υποστηρικτής: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας 

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ | Δίεση 101,1 | Lemoni Radio

 

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ 2021.

 

* Artos Foundation, Αγίων Ομολογητών 64, 1080, Λευκωσία


Secured Payment Methods
Ticket Sales

SoldOut Tickets belongs to S.S.A Soldout Ltd and is an independent Ticketing Service Company for producers, organizers and venues and acts solely as an intermediary between the producer and the purchaser of the ticket.


Our website uses cookies to improve your experience. Learn more Agree